Национална телевизия БЪЛГАРЕ на WEBIT 2019

Между 13-15 май в София се превърна в дигиталната столица на Европа. Градът бе домакин на десетото издание на фестивала Webit, като екип на телевизия БЪЛГАРЕ също бе на мястото, за да се срещне с някой от най-важните лица от събитието.

Заедно със Станислав Георгиев си говорихме за темите на конференцията, за развлекателната индустрия и дигитализацията на днешния и утрешния свят, както и за тенденциите в съдържанието на телевизионния пазар. Срещнахме се и с двамата висши представители на „Булсатком“ – Макс Зиф и Боян Геориев, които ни разказаха за новото лице на компанията, благодарение на които новото лице на компанията и огромните инвестиции, целящи едно единствено нещо – по-високо качество на услугата, на по-добра цена.

Срещнахме се и с Елена Петрова – мениджър международни продажби на А1 и член на организационния комитет на Webit DEMS. Нейна тема бяха новите технологии в създаването на телевизионни канали и тенденцията за тяхното таргетиране спрямо част от аудиторията. Сред най-любопитните ни събеседници бе изпълнителният директор на Dorcel TV и Playboy TV, Грегъри Дорсел – син на основателя на телевизията, легендарният Марк Дорсел. Той любезно отговори на всички въпроси на чаровната ни водеща, споделяйки за мястото на двете телевизии на българския пазар и бъдещето на дигиталната ера. Като конкретен пример за иновациите на пазара, той посочи и дори онагледи, използването на виртуална реалност в името на по-доброто зрителско изживяване.